Och nu över till någonting helt annorlunda...
Fläskstek i ugn
En st picknickbok, skinkstek eller liknande
Timjan
Mango chutney
Salt
Vitpeppar, hel
Ugnsform
Ugnsfolie
Köttet kan vara både fryst och tinat, tillagningstiden varierar därefter. Lägger man in köttet fryst eller halvfryst så hinner det ta åt sig kryddorna mer.
Riv av en stor bit folie, det ska täcka köttet mer än väl.
Lägg folien i formen och skapa en skål med händerna. Placera köttet i folieskålen. Klicka ut mango chutney runt kanterna. Lägg i några pepparkorn i botten. Häll salt ovanpå, tillräckligt för hela biten. Strö rejält med timjan över.
Vik in kanterna på folien över köttet, och ta kortsidorna (som har längst folie) sist. Stoppa in en köttermometer och vik sedan ihop paketet så att allt sluter så tätt som möjligt, och så att termometern ticker upp på ovansidan.
Tillagas i mitten av ugnen i ca 200 till 250 grader, beroende på storlek. Det ska vara ganska hög värme då folien skyddar. Det tar ca 2 timmar om det är tinat och det dubbla om det är fryst, men detta kan variera mycket.
Köttet är klart när termometern visar på 65 till 67 grader. Vid 65 bli köttet lätt rosa, vid 67 blir det genomstekt. Låt det vila lite innan, då stiger temperaturen de sista graderna som behövs.
Ät med potatis eller ris, med sås gjord skyn.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera