söndag 20 juni 2021

Marknadshyror

 

Centerns plan är att först införa marknadshyror för nyproduktion, och "införa en modell som går att successivt implementera på det befintliga beståndet" (Ola Johansson (C), 2019-07-03).
Det är inte ett förslag, som många från S så riktigt påpekar. Det är redan beslutat. Det som nu pågår är att en utredning tillsätts för att ta reda på exakt _hur_ detta införande ska gå till.
Med andra ord, om inte detta stoppas så kommer vi att få marknadshyror. Inte bara i nyproduktion, utan överallt. Det här vet S. De har godkänt det.
Och om vi då skulle ta och titta på hur det har gått i Finland. Marknadshyror infördes. Hyrorna gick upp med ca 40%. Det har de flesta inte råd med, så Finland fick höja bostadsbidragen. Det skulle troligtvis ske här också.
Men, då är ju ingen skada skedd, kanske någon menar. Men det som händer är alltså att pengar går från staten, via bostadsbidrag, till privata företag. Vilket innebär att statens ekonomi urholkas ytterligare. Det är dock inte det enda som händer, för när någon måste söka bostadsbidrag så innebär det också en kontroll av den personen. Det går inte längre att hantera sina egna pengar på samma sätt. Det går inte att spara på samma sätt. Antalet fattiga kommer att öka även bland folk som har normala till bra löner eftersom andelen av lönen som går till boendekostnader kommer att öka.
Det kommer att skapas ytterligare en ny sorts utanförskap, och det befintliga utanförskapet kommer att förvärras något oerhört.

Och det här sitter alltså S och försvarar.

Jag gråter fan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

My blog links


My life in photos My old photoblog.

Living with the monkeyboys My old blog about the kids and their problems.

Explaining mental abuse My blog about mental abuse. I started it as a help for myself to work with all the remaining issues of my experience of this.


Search this blog for things