tisdag 28 maj 2013

Att återta välfärden


Sverige faller i bitar. Den en gång så berömda välfärden smulas ner till intet och folket lider och hukar i smulregnet. Åren med Alliansen har tagit hårt på alla utom de rikaste.

Det är lätt att beskylla politikerna för den misär som nu breder ut sig, och det är på ett väldigt direkt sätt politikernas ansvar, fel, om man så vill, men ska vi någonsin kunna lösa detta måste vi tänka ett steg längre. Vi måste tänka på vilka som röstade fram dessa politiker. Om och om igen. Svenska folket. Inte jag, och kanske inte du, men många många andra. Tillräckligt många. Varför blev det så? Var det enbart lägre skatter som lockade eller hade vi det så bra att folk inte insåg vad som skulle hända? Det var inte bara några få som ville minska bidragen till behövande och sälja ut välfärden, privatisera vård och skolor, det var många. Och det är fortfarande ganska många, även om antalet har minskat. Det var nog också många som ville ha en förändring, på något sätt, osäkert vilket, och som tyckte att Alliansens politik lät bra. Det har blivit en hård läxa för dem under dessa år. Men, vi kommer hela tiden tillbaka till det att Svenska folket valde Alliansen. Valde en grupp människor som medvetet drev landet i botten.

Varför?

Oppositionen har ett hårt jobb framför sig. Det gäller att återta och bygga upp. Inte bara laga och plåstra om den välfärd vi en gång hade. Det är för sent för det, och det är inte rätt väg att gå, trots allt var det under denna välfärd som folket började rösta för en annan väg. Vi behöver ett jämlikt samhälle. Ett rättvist samhälle. Ett samhälle som bryr sig om. Ett samhälle som inte är kallt, hårt och egoistiskt. Ett samhälle som värnar om oss som bor i det.

För om vi inte kan skapa detta samhälle, då kommer vi inte att finnas kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

My blog links


My life in photos My old photoblog.

Living with the monkeyboys My old blog about the kids and their problems.

Explaining mental abuse My blog about mental abuse. I started it as a help for myself to work with all the remaining issues of my experience of this.


Search this blog for things